Goody

goody logo

 

Goody to nowa marka firmy, która niesie ze sobą nowoczesną misję
i wizję zgodną z obecnymi trendami rynku i świadomością konsumenta.
Goody! to słowo, które oznacza coś pysznego i kojarzone jest z przyjemnością. Naturalne składniki i wysoka jakość surowców mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie, a przy okazji potrafią zadbać o doznania smakowe. Nasze przetwory produkowane są domowym sposobem z nutką kuchni nowoczesnej.
Wyselekcjonowane surowce, odpowiednie proporcje nadają kunszt naszym produktom. 

Zupy i dania gotowe pod marką goody! inspirowane są rozmaitymi kuchniami świata. To propozycja dla najbardziej wymagających klientów, szukających wartościowych i smacznych dań, których przygotowanie zajmuje tylko kilka minut. Nasze produkty opieramy na starannie dobranych naturalnych składnikach wysokiej jakości: bez dodatku barwników, aromatów i substancji konserwujących.

Hummus z łubinu to obecnie jedyny taki produkt dostępny na rynku. Wysokiej jakości surowce, naturalne przyprawy oraz oliwa z oliwek extra virgin nadają wyjątkowości naszym produktom. Hummusy z łubinu idealnie komponują się w diety flexi-ketogeniczne oraz flexi-paleo.
Naturalne – bez zbędnych dodatków i konserwantów.

DLACZEGO ŁUBIN?
Łubin zyskuje coraz większe uznanie jako zdrowy i smaczny produkt spożywczy. Łubin wąskolistny, bo to o nim mowa, to roślina strączkowa bogata w białko, złożone cukry oraz błonnik. Jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz wielu cennych składników odżywczych. Łubin jest idealny dla wegan i wegetarian, obniża poziom cholesterolu i na dodatek świetnie sprawdza się w diecie bezglutenowej.
Oto główne zalety łubinu:
• posiada najniższy indeks glikemiczny spośród roślin strączkowych, a także obniża poziom glukozy we krwi. Jest więc bezpieczny dla cukrzyków i osób z nadwagą.
• bogaty w antyoksydanty – opóźnia proces starzenia organizmu.
• obniża poziom „złego” cholesterolu we krwi (LDL).
• ma dobry wpływ na układ krążenia, jest źródłem argininy, a więc chroni przed zawałem serca i problemami z żylakami.
• posiada dużo błonnika – jest sycący i zdrowy dla układu pokarmowego.
• nie zawiera glutenu – bezpieczny dla osób chorych na celiakię, które muszą przestrzegać zasad diety bezglutenowej.
• jest dobrym źródłem kwasu foliowego