Goody to nowa marka firmy, która niesie ze sobą nowoczesną misję i wizję zgodną z obecnymi trendami rynku i świadomością konsumenta. Goody! to słowo, które oznacza coś pysznego i kojarzone jest z przyjemnością. Naturalne składniki i wysoka jakość surowców mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie, a przy okazji potrafią zadbać o doznania smakowe. Nasze przetwory produkowane są domowym sposobem z nutką kuchni nowoczesnej. Wyselekcjonowane surowce, odpowiednie proporcje nadają kunszt naszym produktom.
Zupy i dania gotowe pod marką goody! inspirowane są rozmaitymi kuchniami świata. To propozycja dla najbardziej wymagających klientów, szukających wartościowych i smacznych dań, których przygotowanie zajmuje tylko kilka minut. Nasze produkty opieramy na starannie dobranych naturalnych składnikach wysokiej jakości: bez dodatku barwników, aromatów i substancji konserwujących.
Hummus z łubinu to obecnie jedyny taki produkt dostępny na rynku. Wysokiej jakości surowce, naturalne przyprawy oraz oliwa z oliwek extra virgin nadają wyjątkowości naszym produktom. Hummusy z łubinu idealnie komponują się w diety flexi-ketogeniczne oraz flexi-paleo. Naturalne – bez zbędnych dodatków i konserwantów.
DLACZEGO ŁUBIN? Łubin zyskuje coraz większe uznanie jako zdrowy i smaczny produkt spożywczy. Łubin wąskolistny, bo to o nim mowa, to roślina strączkowa bogata w białko, złożone cukry oraz błonnik. Jest źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz wielu cennych składników odżywczych. Łubin jest idealny dla wegan i wegetarian, obniża poziom cholesterolu i na dodatek świetnie sprawdza się w diecie bezglutenowej. Oto główne zalety łubinu: • posiada najniższy indeks glikemiczny spośród roślin strączkowych, a także obniża poziom glukozy we krwi. Jest więc bezpieczny dla cukrzyków i osób z nadwagą. • bogaty w antyoksydanty – opóźnia proces starzenia organizmu. • obniża poziom „złego” cholesterolu we krwi (LDL). • ma dobry wpływ na układ krążenia, jest źródłem argininy, a więc chroni przed zawałem serca i problemami z żylakami. • posiada dużo błonnika – jest sycący i zdrowy dla układu pokarmowego. • nie zawiera glutenu – bezpieczny dla osób chorych na celiakię, które muszą przestrzegać zasad diety bezglutenowej. • jest dobrym źródłem kwasu foliowego