Kurczak w sosie bretońskim z fasolą białą.

Nasze przetwory produkowane są domowym sposobem. Naturalne składniki mają ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie, a przy okazji potrafią zadbać o doznania smakowe. Wysoka jakość surowców, oraz odpowiednie proporcje nadają kunszt naszym produktom.

Skład:

Sos bretoński 65% (woda, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka korzeń, cebula, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy, sól, cukier, pieprz czarny mielony), mięso z piersi kurczaka 20%, fasola biała 15%.

Wartości odżywcze:

W 100g produktu / 1 porcja 100g RWS % na 100g / 1 porcja
Wartość energetyczna – 494kJ / 118kcal 6
Tłuszcz – 5,3g 8
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,5g 8
Węglowodany – 7,8g 3
w tym cukry – 2,4g 3
Białko – 7,8g 16
Sól – 0,55g 9

Alergeny:

Brak. Na terenie zakładu występują: gorczyca, gluten, siarczyny, łubin.

Należy spożyć przed: data i numer partii na wieczku opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin. Podawać po podgrzaniu.

Waga 08 kg
Wymiary 10 × 10 × 14 cm